Confidenţialitate

Tot mai mulți tineri își caută job după BAC. Domeniile cu cele mai mari salarii | AUDIO

La doar câteva săptămâni după examenul de Bacalaureat, tot mai mulți tineri își caută un loc de muncă. Nu mai vor să aștepte până la terminarea studiilor, explică Ana Călugăru, reprezentanta unei platforme de recrutare.

„Pandemia a responsabilizat destul de mult candidații tineri și foarte tineri – cei aflați la început de carieră sau cei care nu au experiență deloc. Numărul de aplicări pentru joburile care cer zero experiență sau foarte puțină experiență a crescut cu apoximativ 20%. Acest moment a corespuns cu încheierea examenului de Bacalaureat”, a explicat Ana Călugăru pentru Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Angajatorii au scos peste 25 de mii de locuri de muncă pentru cei aflați la început de carieră.

Domeniile cu cele mai mari salarii

În ce domenii sunt cele mai mari salarii aflăm la de la Ana Călugăru:

„Cel mai bine plătiți sunt cei care ajung să se angajeze în IT sau Telecom. Aici vorbim despre o medie salarială de aproximativ 4000 de lei dacă ne referim la IT și de 3.500 de lei în cazul Telecom.

Cei care vor să-și caute un loc de muncă în zona de call-center, BPO, să se aștepte la un salariu mediu de 2700 de lei pe lună.

Cei din HoReCa și turism la aproximativ 2500 de lei, iar cei din servicii la aproximativ 2200 de lei pe lună”, a mai spus Ana Călugăru pentru Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Bacalaureat 2022, rezultate finale: Promovabilitate de 75,2%, în creștere cu 1,9% după contestații