Confidenţialitate

Putin anunță că trimite ajutoare și armament în Donbas: „Susțin mobilizarea parțială în Rusia, cei din rezervă vor fi înrolați”

Vladimir Putin a susținut, miercuri, un discurs televizat. Președintele Rusiei a transmis că va ajuta regiunea Donețk și va trimite atât armament cât și ajutoare pro-rușilor ucraineni.

Militarii trecuți în rezervă și cei a căror meserie se leagă de domeniul militar vor fi înrolați pentru a „apăra teritoriile rusești”. Decretul a fost semnat, spune Putin:

„Cei care sunt în rezervă vor fi înrolați. Decretul privind mobilizarea parțială a fost semnat. Oficial Camerele Adunării Federale au fost informate. Mobilizarea a fost dată astăzi așa că cer acestor regiuni să asigure asistență comandaților militari iar cei care sunt mobilizați vor primi garanții și vor servi sub un anumit contract”, a declarat Putin.

„Rusia trebuie să apere independența și integritatea și vom face acest lucru. În istoria noastră tradițională poporul nostru a avut un destin să-i oprească pe cei care atacă patria mamă și încearcă să ne divizeze”, a mai declarat președintele Rusiei.

Totodată, Putin a mai declarat că în curând va fi stabilit statutul legal al celor două regiuni din Ucraina, Lugansk și Donețk și că trebuie să le elibereze de neo-naziști.

Președintele Rusiei a mai insinuat că grupuri de mercenari ucraineni, antrenați de NATO, atacă granițele Rusiei.

Politicienii europeni ajută la înarmarea Ucrainei, a mai declara liderul de la Kremlin în discursul de joi.

Citește și: Rusia: Dezertorii și nesubordonarea din armată se va pedepsi mai grav. Parlamentul de la Moscova a aprobat proiectul de lege

Sursa foto: Twitter / President of Russia