Confidenţialitate

Tot mai mulți cu copii ajung la spital cu boli respiratorii și digestive. „3 infecții circulă în momentul de față”, atrag atenția medicii | AUDIO

La Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din București, vin tot mai mulți cu copii care prezintă infecții respiratorii și digestive. Sunt în special copii de grădiniță și elevi care s-au îmbolnăvit de gripă, rotavirus sau COVID. 10% dintre ei rămân internați.

Medicii de la spitalul Grigore Alexandrescu au repartizat saloane speciale copiilor bolnavi de gripă și rotavirus. Nici cazurile de COVID nu au dispărut, dar predomină infecțiile respiratorii și digestive, spune Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului.

Ea a menționat că, din peste 200 de copii care ajung într-o zi la camera de gardă, 10% rămân internați:

„Avem un număr mai mare de copii, se prezintă la camera de gardă cu infecții respiratorii și digestive. Cei mai mulți, în medie, sunt copii preșcolari și școlari și sunt mai puțin sugari. Din 340 prezentări la camera de gardă, în jur de 200 sunt pediatri și cam 10% dintre ei necesită internare, deci cam 20 de copii pe gardă. prdomina gripa, complicată cu pneumonii, care necesită internare, în general vin copii cu probleme respiratorii și deshidratare. Desemenea, este și infecția cu rotavirus, bineînțeles nici Covid-ul nu a dispărut de tot, practic sunt 3 infecții care circulă în momentul de față.”

Foto: Facebook / RO Vaccinare

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medicii recomandă o mai mare atenție la măsurile de prevenție:

„Toate acestea probabil că au fost și ca efect al eliminării măsurilor de prevenție și a relaxării. Noi recomandăm să fie o toaletă mult mai bună a mâinilor, să menținem pe cât se poate izolat copilul în momentul în care vedem că are niște simptome și este bolnav și să evităm locurile aglomerate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ultimele date publicate de Institutului Național de Sănătate Publică arată că la nivel național numărul infecțiilor respiratorii este în creștere. În săptămâna 14-20 martie, au fost peste 64 de mii de cazuri de viroze, gripă și pneumonii, cu 36 la sută mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Foto: Shutterstock