Confidenţialitate

Tot mai multe companii trimit solicitări pentru vaccinarea anti-COVID a angajaților la locul de muncă | AUDIO

În București, sunt multe firme care au trimis solicitări către DSP pentru vaccinarea anti-COVID a angajaților.

Durează însă câteva zile sau chiar o săptămână până la primirea unui răspuns, deoarece Direcția de Sănătate Publică trebuie să verifice, în teren, dacă vaccinarea se poate face la sediul firmei sau într-un centru de vaccinare.

Multinaționalele, restarantele și hotelierii se numără printre cei care au depus deja solicitări pentru vaccinarea salariaților. Mohamad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În București, solicitările pentru vaccinarea angajaților vin din oră în oră, a spus la Europa FM, directorul DSP, Oana Nicolescu. Ea precizat că durează câteva zile sau chiar o săptămână până când firmele primesc un răspuns, deoarece e nevoie de verificări în teren din partea Direcției de Sănătate Publică:

„Sunt și firme mari și firme micuțe, adică am primit și la 2.000 care doresc să se vaccineze, și 11, cu toate că era o societate destul de mare. Vom lua aceste solicitări la mână și în funcție de numărul persoanelor doritoare vom gândi cum se va realiza a cest lucru. Fie, dacă avem posibilitatea să creem aceste circuite la nivelul societăților comerciale, fie vom merge cu echipe mobile fie îi vom direcționa spre un centru de vaccinare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Firmele din Capitală interesate să își vaccineze anti-COVID salariații trebuie să facă o listă cu numărul doritorilor, pe care să o înainteze DSP, spune Oana Nicolescu:

„Nu prin a suna, ci prin a transmite o adresă oficială pe mailul instituției, dspb@dspb.ro. Inclusiv și acest aspect să ni-l transmită, dacă au vreo opțiune anume pentru un vaccin. În afară de angajați, se pot vaccina și cei care fac parte din familia acestora.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În alte județe, cum ar fi Prahova, solicitările firmelor sunt preluate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, aflat în subordinea ISU.

Tot DSP va stabili însă dacă firmele au un spațiu adecvat pentru vaccinarea salariaților și condiții pentru depozitarea serului sau dacă imunizarea se va face în altă parte.

  • Florentina Mihăiță