Confidenţialitate

Toni Greblă: Nicio primărie din marile orașe nu a cheltuit, în ultimii 15 ani, banii disponibili pentru consolidări antiseismice | AUDIO

Bâlbâială în București când vine vorba de pericolul unui cutremur. În ultimii 15 ani, nicio primărie din marile orașe nu a cheltuit banii disponibili pentru consolidarea clădirilor cu risc la cutremur, constată, marți, prefectul Capitalei.

Aflat în dispute politice cu primarul general, Toni Greblă critică faptul că nici măcar banii europeni (care pot fi accesați pentru reabilitarea clădirilor) nu sunt folosiți.

Autoritățile sunt „indolente”, spune prefectul: nu au avut niciun interes să facă proiecte de reabilitare cu bani europeni:

„Deci este indolența unor oameni din administrație care nu pregătesc temeinic proiectele pentru a putea să acceadă la reabilitarea, la consolidarea antiseismică a clădirilor. În ultimii 15 ani niciun municipiu nu poate să spună, inclusiv Municipiul București sau mai ales Municipiul București nu poate să spună că nu a avut bani pentru reabilitarea clădirilor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nu avem chef să muncim – iată explicația prefectului pentru faptul că autoritățile române nu consolidează clădirile din zonele cu risc seismic:

„An de an, fonduri de la Ministerul Dezvoltării, fonduri europene rămân neconsumate pentru că nu suntem în stare să muncim pentru a realiza proiecte pentru consolidarea antiseismică și a le transpune în practică. Cred că în anul trecut, adică în anul 2022, câteva clădiri pe care le numeri pe degetele de la o singură mână au fost consolidate antiseismic.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / Alberto Groşescu

Citește și: Cutremurul din Turcia, prin ochii unei studente românce: „M-am speriat foarte tare. N-am mai dormit pentru că nu știam cum mă trezesc” | AUDIO