Confidenţialitate

Toni Greblă, fost judecător CCR, numit de Grindeanu în Consiliul Companiei de Drumuri. Va încasa aproape 13.000 de lei lunar | AUDIO

Numire la conducerea Companiei de Drumuri. Intră în Consiliul de administrație Toni Greblă, fost judecător CCR și secretar general al Guvernului Dăncilă. Toni Greblă ar urma să încaseze o idemnizație de aproape 13.000 mii de lei, notează publicația Economedia.

Toni Greblă a fost judecător la Curtea Constituțională între 2013 și 2015 și Secretar General al Guvernului Dăncilă între 2018 și 2019.

În cadrul Consiliului de Administrație de la Compania de Drumuri, acesta va lua decizii privind marile proiecte de infrastructură rutieră, fiind unul dintre cei șapte administratori.

Numirea a fost făcută de Sorin Grindeanu, notează Economedia. Toni Greblă va avea un mandat de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii până la 6 luni.

Toni Greblă a fost în centrul atenției publice după ce a fost acuzat de DNA că ar fi primit și cerut mită între 2010 și 2015 de la oameni de afaceri pentru a influența atribuirea mai multor contracte cu statul.

Printre mita primită, susține atunci DNA, ar fi fost o mașină mașină de lux de aproape 57.000 de euro, rochii și chiar struți. După judecarea dosarului, Toni Greblă a fost achitat de Înalta Curte de Casație și Justiției.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Mihai Bucureșteanu

Sursa foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Citește și: Victorie UE în disputa cu Ungaria și Polonia. CJUE a respins recursul împotriva regulamentului de condiționare a fondurilor europene de statul de drept | AUDIO