Confidenţialitate

Tomograful prea mare, uşile spitalului, prea mici

Salutări ascultătorilor noştri din Corabia, judeţul Olt, unde autorităţile au reuşit să cumpere, în sfârşit, un tomograf pentru noul ambulatoriu al spitalului orăşenesc!

Ambulatoriul spitalului din Corabia ar fi trebuit să fie inaugurat la sfârşitul lunii aprilie. Momentul festiv a fost însă amânat din cauza unei constatări de ultim moment.

Cuiva i-a venit ideea nenorocită să măsoare tomograful comandat pentru spital. Avea 1,85 metri lungime şi 95 de centimetri lăţime.

Uşa, în schimb, are numai 87 de centimetri lăţime.

Tomograful ar fi trebuit amplasat la etajul 1, iar pentru acest lucru, două uși ar fi trebuit scoase, cu tot cu toc, iar pereţii cabinetului ar fi trebuit dărâmaţi pentru a construi alții în loc prin care să nu pătrundă radiațiile.

Autoritățile au preferat să reconfigureze un spațiu de la subsolul clădirii.

Nici noul plan nu pare simplu. Ușa va trebui înlocuită cu una plumbuită, pentru a preveni emisiile de radiații.

În timp ce tomograful de la Corabia va sta nefolosit cel puţin jumătate de an, la nici 50 de kilometri distanţă, la Spitalul din Caracal, sunt medici specializaţi în radiologie, dar care n-au la dispoziţie un astfel de dispozitiv. Ei ar putea fi detaşaţi la Corabia, imediat ce se va găsi o soluţie pentru tomograful de acolo.

Reabilitarea ambulatoriului din Corabia s-a făcut cu fonduri europene şi a costat 5,5 milioane de euro.

 

foto: gandul.info