Confidenţialitate

Tom și Jerry au împlinit 80 de ani

Împlinesc astăzi 80 de ani, dar aleargă cu aceeași vervă ca în prima zi. Este vorba despre îndrăgitele persoanje de desene animate Tom și Jerry.

Celebrul duo cu care au crescut generații întregi le-a adus producătorilor statuete Oscar, dar a fost și în centrul unor controverse.

Istoria Tom și Jerry a început când departamentul de animaţie al “MGM” s-a hotărât să concureze cu succesul altor studiouri care dăduseră lovitura cu personaje precum Porky Pig şi Mickey Mouse.

William Hanna şi Joseph Barbera au venit cu ideea unui concept simplu: un motan şi un şoricel care se fugăresc încontinuu şi se ceartă din te miri ce.

Prima creaţie pentru marele ecran „Puss Gets the Boot”, i-a adus studioului o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj animat – şi cam atât.

Managerii încă ezitau dacă să continue sau nu, dar scrisoarea unui fan i-a convins că persoanjele au un mare potențial să creeze istorie.

Animatorii, formaţi în era filmelor mute, ştiau să creeze situaţii amuzante fără prea multe vorbe.

Muzica alertă, compusă de Scott Bradley, era fundalul perfect pentru cursele nebune şi poantele irezistibile, iar ţipătul aproape uman al lui Tom era interpretat de Hanna însuşi.