Toamna – perioada ideală pentru o vacanță la Roma

Deși temperaturile de afară ne contrazic, a venit toamna. Și ce poate fi mai frumos la început de septembrie decât o vacanță la Roma? Potrivit vola.ro, un city-break în capitala Italiei – două nopți de cazare și biletul de avion – în luna septembrie costă de la 290 de euro de persoană. Cât privește costurile la fața locului, ar fi bine să aveți cam 50 de euro pe zi bani de buzunar.

Unul dintre cele mai populare locuri este Piazza din Spagna. Dacă prindeți un weekend în Roma, puteți asculta aici concerte de muzică clasică, așezați pe treptele spaniole, la umbra bisericii franceze Trinita dei Monti. Alte piețe celebre sunt Piazza Navona, amplasată pe locul fostului Stadion al lui Domițian, și Piazza Venezzia.

Pasionații de istorie și nu doar pot vizita Colosseumul – celebra arenă în care se luptau gladiatorii, Forumul Roman, Panteonul și Columna lui Traian.

Desigur, o vacanță la Roma trebuie să includă și Vaticanul. Intrarea în Basilica San Pietro este liberă. Trebuie doar să treceți de filtrul de la intrare. Aici, puteți vedea grupul statuar Pieta realizat de Michelangelo. Dacă vă uitați cu atenție, veți găsi semnătura lui Michelangelo pe centura care încinge pieptul Fecioarei Maria.

Dacă vreți să vedeți și Capela Sixtină – și ar fi mare păcat să nu o faceți – trebuie să plătiți intrarea. Tichete se găsesc la toate chioșcurile de ziare din oraș sau la magazinele de lângă Basilică.

Sfaturi și informații practice

De la aeroport – Fiumicino sau Ciampino – sunt  autobuze și trenuri până în Gara Termini. Călătoria cu autobuzul costă câțiva euro, dar durează mai mult. Cu trenul, ajungeți mai repede la destinație, însă costurile sunt mai ridicate. Apoi, încercați să descoperiți orașul la pas, pentru că obiectivele turistice sunt foarte apropiate unul de celălalt. În plus, mergeți toamna la Roma: perioada septembrie – octombrie este ideală pentru o vacanță.

Și încă ceva: când ajungeți lângă Fontana di Trevi, aruncați un bănuț în apă pentru a vă asigura că veți reveni în Cetatea Eternă.

 

 

 

 

 

Articole Similare