Toader Păun, ambasadorul Giving Tuesday: “Generozitatea este principala calitate a oamenilor #demilioane!” – VIDEO

Realizatorul emisiunii Clubul de Seară de la Europa FM este unul dintre ambasadorii campaniei Giving Tuesday în România.

Într-un scurt clip video, publicat luni pe canalul de YouTube Giving Tuesday Romania, Toader Păun vorbește despre generozitate ca despre o super-putere.

“Generozitatea este principala calitate a oamenilor #demilioane, este ceea ce pune lumea în mișcare. Fiecare dintre noi are această super-putere, trebuie doar să învețe să o folosească.”, spune Toader Păun, ambasadorul Giving Tuesday.

În marțea de după Black Friday și Cyber Monday, este marcată an de an GivingTuesday, aceasta fiind o mișcare globală care încurajează implicarea socială și faptele bune.

Fenomenul #GivingTuesday

Asociația Envision – promoter al zilei în România – invită românii să ia parte la fenomenul global numit Giving Tuesday.

Giving Tuesday pune în valoare generozitatea oamenilor și potențialul social media, creând un context care aduce împreună ONG-uri, instituții publice, companii și oameni de bine pentru a încuraja implicarea în comunitate.

Organizatorii inițiativelor sunt invitați să înscrie acțiunea lor pe www.givingtuesday.ro și să folosească #puneinimă și @GivingTuesdayRo în comunicare pentru a facilita crearea unei hărți a implicării românilor de ziua faptelor bune.

Inițiată în 2012 în New York, mișcarea Giving Tuesday a devenit rapid un evenimente internațional. În 2017, doar în SUA, s-au strâns peste 300$ milioane în donații în bani. Deși un vârf al donațiilor în bani, ziua de Giving Tuesday este, în general, despre a dărui: timp, resurse (bani, produse, consultanță) și voce. Ziua faptelor bune a venit ca o urmare (firească) la Black Friday și Cyber Monday și se sărbătorește în ultima marți din noiembrie.

România s-a alăturat oficial mișcării internaționale, Asociația Envision fiind reprezentantul local.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS