Țiriac, Năstase și Halep au dat în judecată BNR

Foști și actuali jucători români de tenis, ca Ilie Năstase, Ion Țiriac sau Simona Halep, au dat în judecată Banca Națională a României, căreia îi cer reincluderea în circuitul sportiv a “Arenelor BNR”.

Aceștia solicită ca instituția condusă de Mugur Isărescu să transfere în patrimoniul statului terenurile de tenis din cartierul Cotroceni, pentru ca acestea să fie modernizate și folosite din nou la găzduirea unor turnee internaționale.

Acțiunea a fost depusă la Tribunalul București și prin ea se cere instanței să constate nulitatea acordului încheiat în 1991, între BNR și Ministerul Sporturilor, plus obligarea băncii la plata unor daune de două milioane de euro, după blocarea activității din parcul sportiv.

Ion Țiriac a declarat într-o conferință de presă că s-a ajuns la această măsură, fiindcă cererea făcută în urmă cu 40 de zile către autorități, nu a primit un răspuns oficial.

Cel mai bogat român mai spune și că nu înțelege cum serviciile de informații din România reacționează rapid atunci când un ministru este prins “cu o sacoșă de cârnați și o sticlă de țuică”, însă sunt impasibile în fața unui caz atât de clar și de grav, precum acesta.

La rândul său, Ilie Năstase declară că, pentru el, dispariția “Parcului cu Platani” echivalează moral cu “tăierea unui picior”, fiindcă pe acel teren și-a început cariera, ce a culminat cu titlul de lider al tenisului mondial.

Amintim, Open-ul masculin de tenis “Nastase – Țiriac Trophy”, a fost mutat de Ion Țiriac la Budapesta, după ce Arena Centrală n-a mai primit aviz de funcționare de la ISU, din cauza vechimii construcției.

În apărarea ei, Banca Națională susține că a cumpărat de la statul român acest complex sportiv la mijlocul secolului trecut, iar acum îl evaluează la 35 de milioane de euro.

Despre situația bazei din Cotroceni se va vorbi luni seară și la Europa FM, în emisiunea “Tribuna Zero”. Invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia de la ora 21:00, va fi Ministrul Tineretului și SportuluiMarius Dunca.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS