Confidenţialitate

Tinerii majori din centrele de plasament, care merg la școală sau la muncă, ar putea primi lunar 2500 de lei până la 26 de ani | AUDIO

Tinerii de peste 18 ani, aflați în plasament, dar care merg la școală sau muncesc, ar putea primi lunar 2.500 de lei până la vârsta de 26 de ani. Asta prevede un Ordin comun al miniștrilor Familiei și Muncii care a fost pus în dezbatere publică. Documentul prevede și o indemnizație pentru persoanele care au în plasament copii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vizați de acest proiect sunt copiii aflați în grija statului și familiile care au copii în plasament. Tinerii care au devenit majori, dar își continuă studiile într-o formă de învăţământ la zi, vor primi, lunar, o indemnizaţie de 2.522 de lei, pe toată durata școlarizării, până la varsta de 26 de ani.

Indemnizația se acordă, până la aceeaşi vârstă, şi în situaţia în care fac dovada că au un loc de muncă, prevede Ordinul comun al miniștrilor Familiei și Muncii, care este pus în dezbatere publică și nu a fost încă adoptat.

În premieră, ar urma să fie acordată și o indemnizaţia lunară de sprijin persoanei sau familiei care are în plasament unul sau mai mulţi copii.

În valoarea de 420 de lei, aceasta se va acorda suplimentar alocaţiei lunare de plasament, pentru fiecare copil în parte.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Arad: Copiii refugiaților ucraineni încep cursurile de limba română, pentru a se putea înscrie la școală | AUDIO