Confidenţialitate

Tineri cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, cercetați pentru manifestările violente anti-restricții din martie 2021 | AUDIO

12 mandate de aducere au pus în aplicare polițistii din Capitală, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. Cercetările se fac într-un dosar penal deschis pentru ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și furt calificat. Faptele s-ar fi produs la protestul din noaptea de 29 spre 30 martie.

La 9 luni de la evenimente, la sediul Serviciului Grupuri Infracționale Violente au fost conduși tineri cu vârste cuprinse 16 și 24 de ani din Bucuresti și județele Giurgiu, Călărași și Ilfov.

În noaptea de 29 spre 30 martie, mii de oameni au ieșit în stradă în București și alte orașe din țară, pentru a protesta față de măsurile anti-COVID impuse de autorități. După miezul nopții, în Capitală, unii dintre protestatari au mers în Piața Unirii și au început să arunce cu sticle și pietre în jandarmi, rănindu-l la cap pe unul dintre ei.

Dupa aceste evenimente, 21 de persoane acuzate de distrugere și comportament violent au fost trimise în judecată. În total, în acea noapte, 12 jandarmi au fost răniți, iar bănci și trei stații de autobuz în valoare de 32.000 de euro au fost distruse.

Polițiștii au dat atunci 650 de amenzi în valoare de peste 400.000 de lei și au deschis opt dosare penale pentru distrugere.

Sursa foto: Inquam Photos / Alberto Groşescu

Citește și: Miliardarul Beny Steinmetz, condamnat în dosarul „Ferma Băneasa”, a fost reținut în Grecia

Autor: Ada Sârbu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.