Confidenţialitate

Miliardarul Beny Steinmetz, condamnat în dosarul „Ferma Băneasa”, a fost reținut în Grecia

Ministerul Justiției anunță că România a demarat toate demersurile pentru aducerea acestuia în țară a lui Beny Steinmetz, condamnat în dosarul „Ferma Băneasa”. Steinmetz a fost condamnat la cinci ani de închisoare și era dat în urmărire internațională. 

Omul de afaceri israelian a fost reținut pe aeroportul din Atena pe 24 noiembrie. Pe numele lui Interpolul a emis un aviz roșu, dar acesta a fost anulat pe 29 octombrie în toate statele europene.

Din cauza unei deficiențe, alerta nu era ridicată în Grecia, susțin surse judiciare citate de site-ul israelian globe.co.il. După 24 de ore, Beny Steinmetz a fost pus sub control judiciar și nu poate părăsi teritoriul grec.

Curtea de Apel Brașov a trimis autorităților elene mandatul de arestare iar procedura este în curs, mai spun reprezentanții Ministerului Justiției.

Beny Steinmetz, unul dintre cei mai bogați cetățeni israelieni, investitor la Roșia Montană, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru constituire de grup infracțional organizat prin care Paul de România să recupereze Ferma Băneasa și Pădurea Snagov, deși nu avea niciun drept.

În acest dosar fostul consultant politic Til Silbertein a fost condamnat la cinci ani de închisoare, Remus Truică la 7 ani, iar Paul de România, fugit din țară, la 3 ani și jumătate de închisoare.

Autor: Lucia Ciocârlie Haranguș

Sursa foto: Captură YouTube / The Agnes & Beny Steinmetz

Citește și: Sentințe finale în dosarul ”Ferma Băneasa”. Prințul Paul, 3 ani și 4 luni. Truică, 7 ani | AUDIO