Confidenţialitate

Timp mediu de așteptare de 180 de minute în mai multe vămi din vestul țării

Sâmbătă dimineața, timpul mediu de așteptare în vămile din vestul României, pe sensul de ieșire din țară, era cuprins între 30 și 180 de minute.

Mai mulți ascultători Europa FM au semnalat problemele începând cu ora 7 și pe măsura trecerii timpului situația s-a agravat, vămile devenind din ce în ce mai aglomerate.

Potrivit Poliției de Frontieră, la ora 9:25 cei mai mari timpi de așteptare, de aproximativ 180 de minute, se înregistrează la Petea, Nădlac și Nădlac II.

O hartă cu timpii de așteptare în punctele de trecere a frontierei poate fi consultată la adresa https://www.politiadefrontiera.ro/en/traficonline/?dt=2

Pentru a scurta timpii de așteptare, e bine să aveți documentele pregătite din timp. La controlul de frontieră, alaturi de cartea de identitatea/pașaport și permisul de conducere, trebuie să prezentaţi pentru autoturismul pe care-l conduceți certificatul de înmatriculare valabil al acestuia şi Cartea Verde care este asociată poliţei de asigurare pentru răspundere limitată RCA.

Potrvit datelor comunicate Europa FM de Poliţia de Frontieră, în perioada 21 decembrie 2018-02 ianuarie 2019, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 2.000.000 de persoane, din care 1.070.000 pe sensul de ieşire din ţară şi 930.000 pe sensul de intrare în ţară, si 466.000 mijloace de transport, fiind înregistrată o creştere cu aproximativ 13 % faţă de acelasi interval de timp, dintr-o perioadă normală.