Confidenţialitate

România în Direct: Actrița Viorica Vodă: ”Am fost hărțuită sexual de regizori și directori de teatru”. Cât de răspândită este hărțuirea sexuală în România? | VIDEO

Actrița Viorica Vodă a vorbit despre hărțuirea sexuală din industria cinematografică românească, la gala premiilor Gopo, cele care răsplătesc filmele românești.

Ea a spus în fața publicului că a trebuit să facă psihoterapie din cauza hărțuirilor care la a fost supusă de regizori și directori de teatre, după rolul său din Filantropica.

Actrița a spus că face această declarație pentru fata sa, căreia vrea să-i dea curaj să răspundă într-o lume a bărbaților. Mesajul său a dus la un val de reacții, cea mai puternică fiind a lui Tudor Chirilă, care spune, la rându-i, că există astfel de practici în industria sa.

Un studiu recent arată că o treime dintre femeile din România recunosc c-au fost hărțuite sexual. Și că aproape jumătate dintre ele au fost martore la astfel de scene.

Cum primiți declarația Vioricăi Vodă la premiile Gopo? Cât de răspândită este hărțuirea sexuală în România? Vi s-au cerut favoruri sexuale ca să promovați în carieră? Ce vă învățați copiii despre astfel de practici?