Timișoara: Un pacient Covid-19 a murit, după ce a refuzat tratamentul

Un pacient infectat cu noul coronavirus s-a stins din viață, ieri, la Timișoara, după ce a refuzat în scris tratamentul cu Remdesivir.

Bărbatul, de 50 de an,i nu le-a permis medicilor să-i administreze medicamentul, deși era considerat cel mai potrivit pentru starea sa de sănătate.Pacientul fusese internat în urmă cu câteva zile cu o formă medie a bolii.

A acceptat să fie internat, dar a refuzat categoric tratamentul propus de specialiștii clinicii timișorene.

Medicamentul pe care doctorii de la Spitalul Victor Babeș au vrut să i-l administreze a ajutat la vindecarea a sute de persoane până acum.

Mai mult, bărbatul i-a acuzat pe medici că vor să facă experimente pe el și a semnat un document prin care le interzicea categoric celor care îl îngrijeau să îi dea acel medicament de proveniență americană și care era autorizat.

Pentru că nu a vrut să primească tratament, după câteva zile, starea lui de sănătate s-a deteriorat treptat. Boala s-a agravat, iar bărbatul a ajuns în secția de Terapie Intensivă.

Joi, rinichii bărbatului au cedat, pacientul a ajuns să sufere de insuficiență renală și a intrat în comă. În acel moment, spun medicii, administrarea medicamentului nu își mai avea rostul, pentru că nu mai putea opri boala. Starea pacientului s-a agravat în continuare și sâmbătă seara bărbatul a murit în secția de Terapie Intensivă a spitalului timișean.

Medicii spun că dacă un pacient semnează un document prin care refuză să fie tratat, ei nu pot să îl oblige.

De la decizia CCR și până sâmbătă, 10 bolnavi de Covid 19 au refuzat internarea în spitalele din Timiș sau au cerut să fie externați, chiar dacă erau simptomatici, iar unul dintre bolnavi, cel care și-a pierdut viața, a refuzat tratamentul medicilor timișeni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS