Confidenţialitate

Timișoara: Protestatarii au depus la Prefectură ”Proclamația România 2017+” și cer demisiile lui Grindeanu, Dragnea și Tăriceanu

Organizatorii protestelor de la Timișoara au depus, vineri, la Prefectura Timiș ”Proclamația România 2017+”, o listă cu toate revendicările oamenilor care au ieșit în stradă.

De asemenea, aceștia au depus și trei cereri prin care solicită demisiile premierului Sorin Grindeanu, a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Revendicările protestatarilor trecute în ”Proclamaţia România 2017+” au fost citite de mai multe ori în timpul protestelor.

Proclamaţia România 2017+

 

1. De acum înainte niciun guvern, indiferent de coloratura politică, să nu mai repete vreodată vreo Ordonanţă 13

2. Organizarea unui referendum anticorupţie

3. Controlul de constituţionalitate al legilor şi ordonaţelor de urgenţă să se realizeze şi la iniţiativa directă şi neintermediată a cetăţenilor

4. Acordarea unor prerogative suplimentare Curtii Constituţionale pentru suspendarea aplicării actelor normative susceptibile de încălcare a Constituţiei

5. Depolitizarea funcţiilor publice şi ocuparea lor doar prin concurs

6. Stabilirea incompatibilităţii între funcţiile executive şi legislative

7. Eliminarea avizului parlamentar pentru cercetarea penală a demnitarilor

8. Fără penali în demnităţile publice

 

”Proclamaţia este un mesaj general adresat tuturor celor care sunt implicaţi în conducerea ţării, iar dacă ne referim la demisii, acestea sunt individual adresate şi justificate, pentru fiecare persoană în parte”, a declarat Tiberiu Pfiszter, unul dintre liderii protestatarilor, citat de news.ro.

Manifestanţii speră să primească și răspunsuri oficiale la fiecare dintre solicitări, după ce au depus documentele la prefectură.

”Speranţa noastră este ca la cererile de demisii să vină ca răspuns demisiile celor trei”, a mai spus Tiberiu Pfiszter.