Confidenţialitate

Procurorii audiază o femeie din Arad suspectată de propagandă teroristă

Polițiștii și procurorii DIICOT, cu sprijinul SRI, au făcut joi dimineața două percheziții domiciliare în județul Arad la o femeie de 33 de ani bănuită de propagandă teroristă în favoarea unei organizații din Orientul Mijlociu.

Femeia a fost dusă la DIICOT Timișoara pentru audieri.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat joi un telefon mobil, o cartelă telefonică, un card micro SD și 25 de cd/dvd-uri.

Potrivit unui comunicat al DIICOT Timiș, femeia și-ar fi arătat, în mediul virtual, în mod explicit susţinerea faţă de organizaţia teroristă şi a manifestat constant opinii radical anti-occidentale, arătându-și chiar disponibilitatea de a lupta de partea fundamentaliștilor islamici.

Astfel, prin intermediul unei reţele de socializare, utilizând diferite profile, suspecta a dezvoltat relaţii cu diferiţi cetăţeni străini, proveniţi din areale cu problematică teroristă active, unii dintre ei suspecţi de apartenenţă la organizația teroristă din Orientul Mijlociu. Aceşti cetăţeni străini au rolul de a recruta diferite persoane, în scopul însuşirii ideilor şi credinţelor fundamentaliste, scop în care postează constant mesaje şi simbolului specifice organizației teroriste din Orientul Mijlociu, filme şi fotografii cu arme sau luptători înarmaţi, scene de luptă, execuţii de prizonieri, pregătirea atentatorilor sinucigaşi, predici ale unor clerici radicali”, se arată în comunicat.

Procurorii susțin că femeia a urmat sesiuni de pregătire din partea cetățenilor străini cu care a dezvoltat relaţii de colaborare, astfel încât să îngreuneze capacitatea de monitorizare din partea organelor statului.

Ea a folosit astfel mai multe adrese de email sau cartele telefonice.