Confidenţialitate

Timișoara: Autoritățile au botezat o stație de vaporașe „Gheorghe Coposu” în loc de „Corneliu Coposu”

Eroare a autorităților din Timișoara – care au botezat o stație de vaporașe „Gheorghe Coposu” în loc de „Corneliu Coposu”.

Evident că reprezentanţii Regiei Autonome de Transport au vrut cA stația să poarte numele fostului lider țărănist, însă pe plăcuță au trecut alt prenume.

Greșeala a fost sesizată de jurnaliștii prezenți la eveniment.

Primăria Timişoara a achiziţionat în acest an şapte vaporaşe pentru RATT, care le va folosi pentru agrement şi transportul în comun pe canalul Bega. Un vaporaş a costat aproximativ 240.000 de euro, fără TVA. Primele probe pe canal cu public au fost efectuate pe 28 mai, de ziua primarului Timişoarei, conform reprezentanţilor regiei de transport vaporaşele urmând să fie folosite oficial la sfârşitul acestei luni.

La începutul acestei săptămâni, reprezentanţii RATT au montat plăcuţe cu numele celor nouă staţii în care vor opri vaporaşele achiziţionate de regie pentru transportul în comun pe Bega, una dintre ele fiind denumită, din greşeală, „Gheorghe Coposu”, în loc de Corneliu Coposu, numele corect al fostului lider PNŢCD.

Staţia este amplasată lângă podul Michelangelo din municipiu şi, la sesizarea jurnaliştilor, reprezentanţii municipalităţii au afirmat că vor rectifica „de urgenţă” această greşeală, care ar aparţine celor care au tipărit plăcuţa cu numele.

Corneliu Coposu (1914 -1995) a fost un cunoscut politician român, fost deţinut politic în timpul regimului comunist şi lider al opoziţiei după Revoluţia din 1989. El a reînființat PNŢ sub numele de PNŢCD şi a fost primul preşedinte al Convenţiei Democrate Române.

Sursă foto: www.timisoarastiri.ro