Confidenţialitate

TIMIȘOARA: Autobuzele și camioanele cu motor sub Euro 4 vor fi interzise

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat că autobuzele și camioanele cu motor sub Euro 4 vor fi interzise, după ce orașul a ajuns „pe lista neagră” a Comisiei Europene pentru depășirea limitelor admise de dioxid de azot.

Veste proastă: Timișoara a ajuns, alături de București, Iași și Cluj, pe lista neagră a Comisiei Europene pentru depășirea, în 2018, a limitelor admise la concentrația în aer a dioxidului de azot”, anunță Robu.

Dioxidul de azot este o noxă degajată de mașinile cu motoare termice, mai ales de cele Euro 1 – Euro 3, adaugă edilul.

Măsuri vor fi luate în cadrul campaniei „Timișoara – aer curat”, spune Robu, susținând că unele au fost deja luate și dând ca exemplu Calea Aradului, Calea Buziașului sau Calea Șagului.

Ei bine, a venit vremea să intervenim și asupra mașinilor! Știu că măsura este impopulară, dar ea trebuie luată, chiar dacă suntem în an electoral! Iar noi, ca oameni responsabili, punem mai presus de interesele noastre electorale și de orice altă natură, interesele orașului! Așadar, chiar dacă depășirile pe care le avem nu sunt mari, după cum s-a văzut, noi vom interzice circulația în Timișoara a autobuzelor și camionalor cu motor sub Euro 4!”, spune primarul.