Timişoara a făcut demersuri pentru înscrierea în competiţia pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului în 2020

Primăria Timişoara a făcut demersurile pentru înscrierea municipiului pentru titlul de Capitală Europeana a Tineretului în anul 2020, prin trimiterea unei scrisori către forurile europene care organizează o astfel de competiţie.

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a declarat într-o conferinţă de presă, că primăria a trimis o scrisoare Consiliului Europei, pentru înscrierea oraşului în competiţia pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului, în anul 2020.

“Am decis să candidăm pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului în 2020. Am asumat anul trecut să fim prima Capitală a Tineretului din România. Am considerat să folosim experienţa dobândită pentru a ne manifesta această vocaţie de Capitală. Am depus, deocamdată, o scrisoare de intenţie”, a declarat Nicolae Robu.

Întrebat care au fost lucrurile ce au contat atunci când a decis să trimită scrisoarea pentru candidatura oraşului Timişoara pentru acest titlu, Nicolae Robu a spus că în primul rând preocuparea pentru tineri.

“Dăm terenuri şi locuinţe sociale tinerilor, ne preocupă tinerii. Vom avea în fiecare an ziua tineretului, studenţilor, majoraţilor (tinerii care împlinesc 18 ani – n.r.) şi sperăm să avem succes din ce în ce mai mare. Sperăm să se aşeze lucrurile în România astfel încât să nu avem aşa mulţi ani electorali care vin cu o încărcătură parazitară pe evenimentele frumoase. Mie nu îmi plac anii electorali”, a mai spus Nicolae Robu.

Oraşul Timişoara a fost desemnat Capitală Culturală Europeană în anul 2021, iar anul acesta se desfăşoară proiectul Timişoara – Capitala Tineretului din România.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS