Confidenţialitate

Timișoara: Percheziții la traficanţi de droguri | AUDIO

Percheziții de amploare în această dimineață în vestul țării. Polițiștii de la Combaterea Crimei Organizate au descins la 61 de adrese din Timiș, Hunedoara și Caraș-Severin la persoane care făceau parte din două grupări ce aprovizionau piața cu droguri de risc și mare risc. Oamenii legii vor duce 34 de persoane la audieri la sediul DIICOT Timișoara.

Este cea mai amplă operațiune a polițiștilor antidrog din ultimii doi ani, în vestul României. Oamenii legii vorbesc de două grupări, una din Timișoara, iar cea de-a doua din Lugoj, care se aprovizionau cu stupefiante din Spania sau își obțineau droguri din cultura propria.

Polițiștii spun că rețeaua funcționa pe mai multe paliere, de organizare, de aprovizionare, transport și distribuție stradală.

Din Spania, drogurile ajungeau în țară prin sistemul de coletărie, iar comenzile erau plasate pe o rețea online. Aprovizionarea era asigurată de o grupare de români din peninsulă.

O altă sursă de proveniență o constituiau câteva culturi dezvoltate pe mici parcele de teren din Timiș. Traficanții au reușit chiar să obțină stupefiante din culturi din ghivece amplasate în podurile unor locuințe.

Cele două grupări de traficanți, din Lugoj și Timișoara, colaborau și se susțineau reciproc cu marfă. Piața drogurilor a funcționat astfel timp de câteva luni bune. La una dintre locuințele percheziționate în acestă dimineață au fost găsite și câteva arme, dar și muniție.

34 de persoane vor fi duse la audieri în fața procurorilor DIICOT fiind acuzate de trafic de droguri de risc și mare risc și operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Rețea importantă de trafic de droguri, destructurată de Europol | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.