Timiş: Un primar le-a cerut angajaților să scrie pe bilețele ce salarii și-ar dori

În iulie, după apariția noii legi de salarizare bugetară, primarul comunei Giera, Radu Vicol, a avut ideea ca fiecare angajat al administrației locale să se autoevalueze.

I-a adunat pe toți și a împărțit bilețele, cerându-le să-și treacă cu toții numele și leafa pe care și-ar dori-o pe hârtiuța primită.

Le-a centralizat și a constatat uimit că nici unul dintre subordonații săi nu a sărit calul.

Cum pe aceste bilețele a fost scris în dreptul fiecărui nume un salariu cu numai 10-15 procente majorat, edilul-șef local a decis să înainteze consiliului local acest centralizator.

Aceasta, spune el, deoarece „oamenii din primărie au dovedit mult bun-simț și responsabilitate, fiecare punând în balanță cât muncește și cât ar dori să câștige”.

Tot Vicol spune, că dacă salariile ar fi fost stabilite de consilieri, atunci acestea probabil că ar fi fost mai mari, pentru că legea ar fi permis acest lucru.

Cât privește asigurarea fondului de salarii, nu este nici o problemă, primăria are bani. De altfel, în aceeași lună iulie s-a aprobat o rectificare bugetară prin care s-a mărit corespunzător acest fond.

sursa: renasterea.ro