TIMIȘ: După furtună, inspectoratul școlar propune suspendarea cursurilor

Inspectoratul Şcolar Timiş propune ca în 23 de şcoli să fie suspendate cursurile şi marţi, deoarece multe dintre acestea nu au curent electric şi apă potabilă, chiar dacă nu au fost direct afectate de furtuna de duminică.

Potrivit unei informări a Inspectoratului Şcolar al judeţului Timiş, transmisă luni, în 46 de unităţi de învăţământ nu este apă potabilă.

Este vorba despre Liceul de Arte Plastice şi Colegiul Economic din Timișoara, dar şi de Liceul din Recaş, Şcoala generală 12 Lugoj, Palatul Copiilor din Buziaş, Liceul Teoretic Buziaş, Liceul Teoretic Gătaia şi şcolile din mai multe comune.

De asemenea, nu au curent electric cinci unităţi de învăţământ din Timişoara, printre care Liceul de Arte Plastice, Liceul Economic, Grădiniţa Copiilor Fericiţi, Liceul Electrotimiş, Liceul Obradovici. În total, sunt 57 de unităţi de învăţământ fără electricitate.

Printre unitățile de învățământ pentru care ISJ Timiș a propus suspendarea cursurilor se numără: Liceul de Arte Plastice, Colegiul Economic, Colegiul H. Coandă, Colegiul Tehnic de Vest, Liceul D. Obradovici din Timişoara, precum şi Palatul copiilor Buziaş şi Liceul Teoretic Buziaş. De asemenea s-a propus suspendarea cursurilor în localităţile: Remetea Mare, Jebel, Liebling, Giera, Beregsău Mare ( şcoală şi grădiniţă), Parţa, Checea, Chevereşu Mare, Voiteg, Denta; Maşloc, Charlotenburg, GPP Ghiroda, Grădiniţa Domino Servite, Iohanisfeld.

Urmează ca reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să stabilească, în cursul zilei de luni, dacă aceste şcoli vor fi deschise pentru elevi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS