Timiș: Fostul șef al IPJ, arestat 30 de zile; comisarul-șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice plasat în arest la domiciliu

 

Fostul șef la IPJ Timiș, Sorin Mintean a fost arestat pentru 30 de zile, iar comisarul șef  Pavel Dumitru – șeful Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Timiș a fost trimis în arest la domiciliu.

Pentru omul de afaceri Iulian Boț, magistrații Curții de Apel Timiș, au emis un mandat de arestare pentru 30 de zile. Decizia poate fi contestată.

În același dosar  a fost instituit controlul judiciar pentru 60 de zile pe numele avocatului Marin Bîlc – avocat în cadrul Baroului Timiș.

Muntean a fost reținut pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, luare de mită, instigare la dare de mită (două infracțiuni), favorizarea făptuitorului; iar  Pavel este acuzat de u constituirea unui grup infracțional organizat, luare de mită, trafic de influență, complicitate la luare de mită, Boț fiind anchetat pentru constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, în formă continuată, dare de mită (patru infracțiuni) și cumpărare de influență (două infracțiuni).

De asemenea, Bâlc este cercetat pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență (două infracțiuni), instigare la dare de mită (două infracțiuni) și favorizarea făptuitorului’, arată un comunicat de presă al DNA.

Potrivit DNA, omul de afaceri s-a bucurat de sprijinul celor doi șefi ai Poliției Timiș – ei au primit mai bune bunuri și bani și au racolat alți ofițeri de poliție care  i-au asigurat afaceristului timișorean o soluție favorabilă în dosarul în care era cercetat.

„Totodată, inculpații Muntean Sorin Petru și Pavel Dumitru au efectuat demersuri în vederea diseminării, către inculpatul Boț Iulian, a înscrisurilor relevante aflate la dosarul cauzei și au conceput împreună cu ceilalți membri ai grupării, o strategie de înlocuire a documentelor contabile relevante menită să schimbe situația juridică dedusă cercetărilor. Un alt membru, cooptat în cadrul grupului infracțional a fost inculpatul Bîlc Marin, avocat în cadrul Baroului Timiș, persoană de încredere a inculpaților Muntean Sorin Petru și Boț Iulian, pe acesta din urmă reprezentându-l în mai multe dosare aflate pe rolul instanțelor”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii susțin că omul de afaceri asigura sprijin financiar fiecăruia dintre cei care erau implicați în această rețea.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS