TIMIȘ: Captură de cinci kilograme de droguri

Procurorii DIICOT și polițiștii de la antidrog au descins în trei locuințe din Timișoara unde aveau informații că există substanțe psihoactive asociate drogurilor. Acestea erau folosite pentru prepararea etnobotanicelor.

Oamenii legii au ridicat trei suspecți pe care îi acuză că depozitau substanțele interzise și apoi le vindeau dealerilor de droguri care le prelucrau apoi și le comercializau pe piața etnobotaniocelor.

Unul dintre cei săltați de oamenii legii este tatăl unui tânăr implicat într-un alt dosar de trafic de stupefiante în urmă cu câteva săptămâni tot la Timișoara.

Mai mult, unul dintre cei vizați de polițiști se află sub control judiciar, fiind cercetat într-un dosar de trafic cu droguri.

În urmă cu câteva luni polițiștii de la antidrog au ridicat 40 de persoane din Timiș și Arad organizate în 3 grupări mari care acoperea peste 90 la sută din piață de etnobotanice din Timișoara.

Filierele erau foarte bine organizate pe mai multe paliere. Substanțele psihoactive erau aduse din străinătate, drogurile erau preparate în Timișoara și ulterior vândute în diverse orașe din vestul țării. Mai mulți tineri care au consumat amestecul halucinogen au ajuns la spital în stare gravă.

Cei trei suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore pentru constituire de grup infracțional organizat și operațiuni cu substanțe psihoactive și vor fi prezentanti astăzi magistraților cu propunerea de arestare preventivă

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS