Confidenţialitate

Timiș: 54 de elevi și 11 profesori au fost depistați cu Covid în primele zile de școală | AUDIO

11 profesori, 3 persoane din randul personalului scolar si 54 elevi cu Covid 19. Acesta este bilantul dupa prima saptamana de la inceperea scolii in Timis. Reprezentantii inspectoratului scolar spun insa ca numarul celor infectati cu SARS-COV2 ar putea sa fie mai mare pentru ca alti cativa elevi urmeaza sa fie testati astazi si maine.

De luni incep restrictiile in Timis. In preajma scolilor a fost instituita obligativitatea purtarii mastii de protectie.

Majoritatea cadrelor didactice din invatamantul scolar din Timis purtatoare de SARS-CoV 2 sunt din Timisoara. Reprezentantii invatamantului timisean susțin ca cei mai multi elevii infectati nu au nicio legatura cu profesorii purtatori ai virusului si ca cel mai probabil s-au infectat in afara scolii iar transmiterea viruslui s-a facut de la un elev la altul.

Practic elevii din 18 clase de la mai multe scoli din Timisoara dar si cateva din judet au trecut in online dupa ce in fiecare clasa a fost descoperit cel putin un caz de infectare cu noul coronavirus. De asemenea, doua gradinite din Timisoara si-a suspendat programul cu prezenta fizica dupa ce educatoarele a fost depistate pozitiv.

Medicul Virgil Musta de la Victor Babes spune insa ca in zilele urmatoare cu siguranta numarul elevilor va creste pentru ca este putin probabil ca in afara clasei, acestia sa fi purtat masti sau sa fi stat la distanta unii de alti iar daca vorbim de varianta Delta, transmitrea este una foarte ridicata. Infectionisii mai spun ca solutia este vaccinarea.

Din pacate doar putin peste 60 la suta dintre cadrele didactice din Timis sunt imunizate complet. Iar in ceea ce priveste elevii, cei care pot fi vaccinati, numarul acestora este de 3600. Mai trebuie spus ca Timisoara se apropie vertiginos de pragul de 3 la mie, rata de infectare. Cel mai probil acesta va fi depasit pana la finele saptamanii, ceea ce aduce o serie de restrictii.. Timisoara a fost in zona verde, cu o rata de sub 1 la mie, din 15 mai, atunci cand au fost si ridicate toate restrictiile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dan Turcu