Confidenţialitate

Tik Tok, interzis angajaților federali americani

În Statele Unite ale Americii, un proiect de lege propune interzicerea Tik Tok pe telefoanele angajaților federali.
Inițiativa aparține unui senator republican.

Există deja mai multe agenții americane care se ocupă de probleme de securitate națională și care au interzis angajaților să utilizeze acest mijloc de comunicare.

Aplicația Tik Tok, care permite utilizatorilor să posteze scurte videoclipuri, a crescut rapid în popularitate în rândul adolescenților din SUA.

Aproximativ 60% din cei 26,5 milioane de utilizatori activi lunari ai TikTok din Statele Unite au între 16 și 24 de ani

Inițiativa senatorului republican de interzicere a aplicației pe telefoanele angajaților federali, demonstrează îngrijorările din rândul oficialilor americani cu privire la datele colectate de la utilizatori, care ar putea ajunge la guvernul chinez.

Mulți parlamentari sunt sceptici față de China, pe care o consideră o amenințare la libera exprimare și la confidențialitatea și securitatea online.

În replică, Tik Tok a declarat – în mai multe rânduri – că nu colaborează cu guvernul chinez sau cu vreun alt guvern.

Nu este singura constroversă legată de această aplicație.

O discuție este legată de algoritmul folosit pentru creerea paginii de sugestii și care este capabil să citească ce fel de conținut preferă userul, chiar și fără să dea like sau să adauge la favorite.

Pe de altă parte, anul trecut BBC constata, în cadrul unei investigații în Marea Britanie, că pe platformă erau sute de comentarii cu tentă sexuală explicită, pe videoclipurile încărcate de către copii în vârstă de doar nouă ani.