Confidenţialitate

TIFF 2024. Festivalul va difuza, în premieră, primul episod din noul sezon al serialului „Casa Dragonului”. Ce alte producții cinematografice vor rula la Cluj | AUDIO

Anul acesta, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), va fi difuzat, în premieră primul episod din noul sezon al serialului „Casa Dragonului”. La Festivalul Internațional de Film Transilvania va fi invitată și o actriță care a jucat în acest serial. Ce alte vedete își vor face apariția la TIFF a spus în emisiunea „Deșteptarea” de la Europa FM, Mihai Chirilov, critic de film și director artistic al festivalului.

Mihai Chirilov, director artistic al TIFF: Îl avem producătorul filmului suedez care a câștigat anul trecut Palme d’Or -ul – „Triunghiul Tristeții”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„O avem pe actrița Sibel Kekilli, pe care cinefilii o știu din filmul lui Fatih Akin – «Head-On» -, avem producătorul filmului suedez care a câștigat anul trecut Palme d’Or-ul – «Triunghiul Tristeții». Un regizor foarte important, italian, Daniele Luchetti, căruia îi oferim o retrospectivă anul acesta și va primi acest premiu de contribuție excepțională adusă la cinematografia mondială. Arătăm trei filme din cariera lui, inclusiv cel mai recent, care este favoritul meu din selecția TIFF de anul acesta – se numește «Confidenza». Sperăm să aducem pe ultima sută de metri pe cineva din distribușia filmului «Dogman» de Luc Besson”, a povestit directorul artistic al TIFF, Mihai Chirilov.

Festivalul Internațional de Film Transilvania începe vineri, 14 iunie, cu proiecția filmului „Dogman” în Piața Unirii din Cluj. Pelicula regizată de Luc Besson vorbește despre destinul unui tânăr aruncat de tatăl său în cușca unor câini pe luptă, animale care devin familia lui.

Directorul artistic al TIFF a vorbit și despre documentarele care vor putea fi urmărite în cadrul festivalului.

Mihai Chirilov, director artistic al TIFF: „Zona de conflict”, documentarul despre turismul de lux în zonele de conflict va rula la TIFF 2024. „E legitimă căutarea de adrenalină?”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„E un film care se cheamă «Zonă de conflict», care abordează subiectul acesta al conflictelor contemporane dintr-o perspectivă total inedită și poate dubios etică, pentru că vorbește despre turismul de lux din spațiile de conflict. Practic, oameni care au bani și își doresc adrenalină și, cu cât sunt mai aproape de zone de conflict în care mor oameni e cu atât mai bine. Își pot permite lucrul acesta. E un documentar făut de o tipă din Polonia. Și se deschid o mie de ramificații. Este exploatare? Oamenii aceia sunt nebuni că fac lucrul acesta? E legitimă căutarea de adrenalină? Este filmul acesta un documentar pacifist anti-război?”, a mai precizat directorul TIFF, Mihai Chirilov.

Vor fi și spații noi în care vor fi proiecții de film, a mai spus Mihai Chirilov

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Anul acesta, un al palat Banffy, de data aceasta de la răscruci, tot din zonă a fost renovat și arată foarte mișto. Este campionul de vânzări la bilete anul acesta, pentru că e un soi de garden party, cu prezentarea castelului, cu socializare pe tăpșan acolo, povestea istorică și o proiecție de film seara – cel mai nou film cu Anthony Hopkins «One life»”, a spus Mihai Chirilov.

Spre deosebire de anii trecuți, ediția din acest an a TIFF nu se încheie duminica, ci într-o zi de luni, pe 24 iunie, când sunt Rusaliile. În această zi, vor fi difuzate reluări ale celor mai populare filme din festival.

Sursa foto: Inquam Photos / Simion Sebastian Tătaru

Citește și: Hunedoara: A început Târgul European al Castelelor. Între participanți: cetăți și castele din România, dar și din străinătate | AUDIO