Confidenţialitate

Hunedoara: A început Târgul European al Castelelor. Între participanți: cetăți și castele din România, dar și din străinătate | AUDIO

19 castele și cetăți participă la Castelul Corvinilor din Hunedoara la Târgul European al Castelelor. Evenimentul se desfășoară astăzi și mâine, iar vizitatorii vor avea parte de multe surprize dacă ajung în zonă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Târgul European al Castelelor” de la Hunedoara a ajuns la ediţia a IX-a. 19 obiective istorice se prezintă publicului, în cadrul unor standuri dedicate, amplasate în Sala Cavalerilor din Castelul Corvinilor. Între participanți: cetăți și castele din România, dar și din străinătate.

Pe lângă standurile expozanților, care vor putea fi vizitate astăzi şi mâine între orele 09:00 – 17:00, programul târgului cuprinde demonstraţii de lupte medievale, lecţii de tir cu arcul, de spadă, dansuri oferite de Ordinul Cavalerilor de Hunedoara şi Asociaţia „Castelul din Carpaţi”.

Castelul Corvinilor este unul dintre cele mai impresionante monumente de arhitectură gotică şi renascentistă din Europa, fiind adesea considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume. Construcția sa a început în secolul al XV – lea.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Culesul de scoici și rapane din Marea Neagră, suspendat după ce analizele au arătat că în apa mării sunt specii de alge potențial toxice | AUDIO | GALERIE FOTO