Confidenţialitate

TIFF 2022: Filmul bolivian “Utama” obține marele trofeu și premiul publicului | VIDEO

Filmul bolivian “Casa noastră”/”Utama” este marele câștigător al TIFF 2022, cucerind Trofeul Transilvania.

În regia lui Alejandro Loayza Grisi, pelicula a obținut și Premiul Publicului.

Poveste impresionantă despre un cuplu de crescători de lame care se confruntă cu seceta, “Utama” s-a remarcat prin “abordarea cinematografică simplă, curată şi poetică a regizorului”.

Premiul pentru Cea mai bună regie a fost adjudecat către cineastul islandez Guðmundur Arnar Guðmundsson, pentru filmul “Făpturi de vis”/”Beautiful beings”.

Regizat de Dovile Sautyte, filmul “Ficțiune despre viață”/ “Feature about life” a cucerit Premiul Special al Juriului.

Potrivit juriului, lungmetrajul porneşte de la “o bucată de viaţă concretă şi firească, dar care ajunge să se transforme într-o subtilă şi profundă viziune asupra existenţei”.

Pentru rolurile excepţionale din filmul “Amanţi de o noapte” / “The Night Belongs to Lovers”, actorii Laura Müller şi Schemci Lauth, au fost distinşi cu Premiul pentru cea mai bună interpretare.

“Miracol”, cel de-al doilea lungmetraj regizat de Bogdan George Apetri, a obţinut Premiul Zilele Filmului Românesc.

Actrița Maia Morgenstern a fost distinsă cu Premiul de Excelență.

“Acest moment al omagiului mă emoţionează foarte profund, în mod sincer. E un moment al evaluării. Când te întrebi, la ce a trebuit să renunţi? Şi sunt profund recunoscătoare TIFF şi tuturor celor care au făcut posibil acest moment. Sunt recunoscătoare fiecăruia dintre dumneavoastră!”, a mărturisit aceasta.