Tibi Uşeriu, despre viaţa de maratonist la Polul Nord – VIDEO

Tibi Uşeriu, alergătorul de anduranţă care a câştigat pentru al doilea an Ultramaratonul Artic, cel mai greu ultramaraton de pe planetă, a fost invitatul emisiunii La Radio cu Andreea Esca.

Uşeriu a vorbit despre cum sportul i-a schimbat viaţa şi la ce se gândeşte atunci când aleragă la maratoanele arctice.

„Mi-am găsit o explicaţie foarte bună. Mă simt foarte bine. De fiecare dată, îmi descopăr ceva prin alergările astea de anduranţă, de lungă distanţă, unde pot să-mi pun instinctul de supravieţuitor în funcţie şi toate lucrurile astea. Cumva mă descopăr. Îmi place foarte mult, mă eliberez.

Cumva las totul în urmă. Acum nu mai am problemele alea, acum am alte probleme cotidiene. În alergare, eu meditez, îmi fac planuri, proiecte, totul fac în alergare. A devenit un stil de viaţă în care mă regăsesc”, a mărturisit Tibi Uşeriu pentru Europa FM.

„În acest an a fost mai greu deoarece concurenţa a fost pe măsură. Eu a trebuit să-mi îmbunătăţesc timpul ca să fac faţă. Mi-am îmbunătăţit timpul cu 14 ore şi 40 de minute.

Şi temperaturile au fost mult, mult mai scăzute decât anul trecut. De exemplu, anul trecut am plecat de la punctul de start de la – 17 grade, şi acum am plecat de la – 38 de grade, unde doi concurenţi au abandonat când au văzut temperatura de dimineaţă.

A fost puţin mai dificil pentru că au apărut probleme medicale din cauza frigului. Am avut câteva degerături de gradul 1 şi 2. Şi a fost prima dată când am fost oprit de medic în această competiţie şi a trebuit să vină organizatorul să-mi dea aprobarea să plec mai departe”, a declarat Tibi Uşeriu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS