Confidenţialitate

Thriller-ul horror filmat în România, ,,Călugăriţa: Misterul de la mănăstire”, se lansează în cinematografele din toată ţara

Lungmetrajul horror “Călugăriţa: Misterul de la mănăstire”, filmat în întregime în România, va fi lansat vineri, 7 septembrie, în cinematografele din toată ţara.

Filmul explorează încă un colţ întunecat al universului “The Conjuring”, ale cărui filme au doborât recorduri şi au înspăimântat publicul din toată lumea.

“Călugăriţa: Misterul de la mănăstire” este regizat de Corin Hardy (“The Hallow”) şi produs de James Wan, alături de Peter Safran, cel din urmă fiind responsabil de toate filmele din franciza “The Conjuring” („Trăind printre demoni”). “Călugăriţa: Misterul de la mănăstire” descoperă originile demonului Valac, care şi-a făcut simţită prezenţa malefică pentru prima oară în “The Conjuring 2”.

După ce o tânără călugăriţă de la o mănăstire din România se sinucide, un preot cu un trecut zbuciumat şi o măicuţă novice sunt trimişi de Vatican să investigheze cauzele. Împreună trebuie să descopere secretul profan care ameninţă abaţia. Riscându-şi vieţile, credinţa şi chiar sufletele, aceştia se vor confrunta cu forţa malefică a calugăriţei demonice, pe care publicul a mai văzut-o în filmele „Trăind printre demoni”. Toate acestea vor transforma mânăstirea într-un câmp de luptă îngrozitor între cei vii şi cei blestemaţi.

În filmul “Călugăriţa: Misterul de la mănăstire” joacă actorul nominalizat la Premiile Oscar, Demian Bichir (cunoscut pentru “A Better Life”) în rolul Părintelui Burke, Taissa Farmiga (cunoscut pentru serialul de televiziune “American Horror Story”) în rolul Maicii Irene, şi Jonas Bloquet (cunoscut pentru “Elle”) în rolul unui sătean de-al locului, Frenchie.

Distribuţia îi include şi pe Charlotte Hope (cunoscută pentru serialul de televiziune “Game of Thrones”) în rolul Măicuţei Victoria, de la mânăstire, pe Ingrid Bisu (cunoscută pentru “Toni Erdmann”) în rolul Măicuţei Oana, şi pe Bonnie Aarons, care a jucat în “The Conjuring 2” în rolul personajului principal.