“Thriller” nu mai este cel mai bine vândut album din toate timpurile

Albumul “Thriller” al lui Michael Jackson, clasat până acum pe primul loc în topul celor mai bine vândute albume din toate timpurile, a fost devansat.

“Their Greatest Hits 1971-1975”, albumul trupei Eagles, a ajuns pe prima poziţie în topul celor mai bine vândute albume din toate timpurile, a anunţat Recording Industry Association of America (RIAA), asociaţia industriei muzicale din SUA.

Albumul “Their Greatest Hits 1971-1975” a obţinut 38 de certificări disc de platină, ceea ce echivalează cu 38 de milioane de copii vândute în format fizic sau pe platformele de streaming de la lansarea sa, în februarie 1976.

“Thriller” a ajuns astfel pe locul al doilea în topul celor mai vândute albume din toate timpurile, cu circa 33 de milioane de copii comercializate de la lansarea sa, în 1982.

Locul al treilea din acest top este ocupat tot de formaţia Eagles, cu cel de-al doilea album, “Hotel California”, lansat în 1976 şi vândut în peste 26 de milioane de exemplare.

RIAA este o asociaţie ce reprezintă cea mai mare parte a industriei muzicale şi care analizează şi actualizează de 60 de ani vânzările din industria muzicală din SUA fiind responsabilă pentru emiterea de certificări de aur şi platină.