Confidenţialitate

Theresa May demisionează

Theresa May anunță că va demisiona pe 7 iunie din funcția de lider al Partidului Conservator și premier.

Discuţiile  pentru alegerea unui nou premier vor începe chiar săptămâna viitoare.

“Am negociat termenii ieşirii din Uniune şi noi relaţii cu vecinii noştri cei mai apropiaţi care protejează locurile de muncă, securitatea nostră şi unitatea.

Am făcut tot ce am putut pentru a-i convinge pe parlamentari să susţină Acordul Brexit, dar, din păcate, nu am reuşit acest lucru. Am încercat de trei ori.

Cred că a fost corect să insist, chiar şi atunci când şansele de success au fost mici. Acum îmi este clar că este în interesul ţării ca un alt premier să conducă aceste eforturi”, a declarat May.

Discuţiile pentru desemnarea unui nou premier vor începe săptămâna viitoare, a anunţat Theresa May.

“ Voi părăsi această funcţie în curând. A fost cea mai mare onoare a vieţii mele. A doua femeie premier al Marii Britanii nu va fi şi ultima. Nu am îndoieli cu privire la acest fapt. Sunt însă extrem de recunoscătoare că am avut şansa de a servi ţara pe care o iubesc.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul demisionează după ce a eşuat de trei ori să convingă Parlamentul de la Londra să voteze acordul negociat pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019.

În cazul în care Acordul ar fi totuţi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.