Confidenţialitate

Istoricul Theodor Paleologu: În fiecare zi, banii din Occident finanțează uciderea unor copii, unor bătrâni, unor civili din Ucraina | VIDEO

Istoricul și diplomatul Theodor Paleologu a fost invitatul Adrianei Nedelea în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. Acesta spune că Vladimir Putin este cel mai mare rusofob, iar încă din 2014 era destul de clar că acțiunile sale nu-și vor găsi sfârșitul prea curând. Dacă Vladimir Putin iese victorios din războiul cu Ucraina, acesta va continua. Theodor Paleologu mai spune că banii din Occident finanțează zilnic războiul din Ucraina și uciderea copiilor și bătrânilor, în timp ce Europa adoptă sancțiuni pe care istoricul le numește „glume proaste”.

„Din 2014 era clar că Putin începuse ceva acolo ce nu avea să se termine așa curând. 2014 este un moment de cotitură, este un momentul în care Putin a trecut Rubiconul. Ce se întâmplă acum este consecința a ceea ce s-a întâmplat atunci când, din păcate, reacția occidentală a fost slabă”, a spus Theodor Paleologu la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Miza este foarte mare în cazul războiului din Ucraina pentru că dacă Vladimir Putin obține o victorie în Ucraina acesta va continua cu ofensiva, explică istoricul.

„Și chiar dacă se va obține o pace pe spinarea ucrainenilor, așa cum preconiza Kissinger zilele trecute, asta va încuraja Rusia să continue. Nu s-a oprit în 2008, nu s-a oprit în 2014, a făcut praf orașe întregi din Siria. Trebuie să înțelegem că Rusia este o amenințare permanentă la adresa păcii în zonă, dacă nu chiar a păcii pe plan mondial. Criza alimentară va duce la foamete pe alte continente, Africa de plidă”, a adăugat Theodor Paleologu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Theodor Paleologu: Banii din Occident finanțează uciderea unor copii, unor bătrâni, unor civili din Ucraina

„Europa dă un spectacol destul de penibil în comparație cu Statele Unite. Ce ni se spune, că va fi un embargo pe petrolul rus cine știe când, peste câteva luni. Astea sunt glume proaste pentru că în fiecare zi statele occidentale care cumpără petrol din Rusia finanțează războiul lui Putin. În fiecare zi, banii din Occident finanțează uciderea unor copii, unor bătrâni, unor civili din Ucraina”, a mai spus istoricul și diplomatul Theodor Paleologu la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Uniunea Europeană arată că este un pitic din punct de vedere politic. Este un gigant economic și un pitic politic care anunță cu surle și trâmbițe niște măsuri caraghioase”, a adăugat el.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Theodor Paleologu: Noi suntem în prima linie după Ucraina

„Negocierile sunt clare, Rusia trebuie să se retragă din teritoriile ocupate. Nu este vorba doar despre ucraineni aici. Pentru noi, românii, este foarte important ca rușii să părăsească Crimeea și să părăsească Donbasul. Pentru că dacă nu le părăsesc, vor face la fel mai târziu. Noi suntem în prima linie după Ucraina”, a mai spus Theodor Paleologu la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Urmărește aici întreaga emisiune „Piața Victoriei” moderată de Adriana Nedelea:

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Președintele Iohannis: România sprijină un nou pachet de sancţiuni pe gaz şi petrol împotriva Rusiei