The Rolling Stones, două piese noi alături de Eric Clapton

Eric Clapton a înregistrat alături de membrii trupei The Rolling Stones două de piese, ce vor fi incluse pe următorul album al formaţiei britanice, potrivit contactmusic.com.

Celebra trupă britanică şi-a încheiat, de curând, cel mai recent turneu mondial, cu o secţiune în America Latină, care a culminat cu un concert istoric susţinut în Cuba, la Havana, în luna martie. De atunci, rockerii de la The Rolling Stones au început să lucreze la un nou album, în colaborare cu producătorul american Don Was, în studioul Chiswick din Londra.

Membrii trupei The Rolling Stones s-au întâlnit din întâmplare cu Eric Clapton, în vârstă de 71 de ani, în timp ce acesta se îndrepta spre un alt studio de înregistrări, aflat în imediata apropiere, şi l-au rugat pe renumitul chitarist să li se alăture pentru o sesiune de improvizaţie muzicală, în timpul căreia au înregistrat două single-uri.

”Eric mergea la studioul alăturat şi a vrut să treacă pe la ei ca să îi salute”, a dezvăluit o sursă, citată de tabloidul The Sun. ”Au început să improvizeze şi au înregistrat împreună două cântece. Producătorul Don Was a spus că acelea sunt cele mai bune piese pe care le-a înregistrat vreodată pe parcursul colaborării sale cu The Stones”, a adăugat aceeaşi sursă.

Aceasta nu este însă prima colaborare dintre Eric Clapton şi The Rolling Stones. În 2015, a apărut pe piaţă o versiune necunoscută – ce nu a fost niciodată lansată – a cântecului ”Brown Sugar”, înregistrat de trupa britanică în 1971, cu Eric Clapton la chitară.

Eric Clapton a cântat şi o piesă cu influenţe blues, ”Little Red Rooster”, care a dus grupul The Rolling Stones pe primul loc în topul britanic în 1964, la mai multe concerte, alături de Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts şi Ronnie Wood.