The Revenant, cel mai bun film la gala BAFTA – VIDEO

„The Revenant” a câştigat, în seara zilei de 14 februarie, trofeul pentru cel mai bun film la gala BAFTA.

Actorul Leonardo DiCaprio şi regizorul Alejandro Gonzales Iñárritu au triumfat, de asemenea, la categoriile lor.

Premiile sunt acordate, anual, la Londra, de Academia Britanică de Film (British Academy of Film and Television Arts – BAFTA).

„The Revenant” reuşeşte, astfel, performanţa de la gala Globurilor de Aur, unde a cucerit aceleaşi 3 premii, pavându-şi drumul spre Oscaruri, distincţii ale Acamediei Americane de Film, a căror decernare este programată pe 28 februarie.

O cronică semnată Filip Standavid găsiţi AICI.

 

Ediția din acest an a premiilor BAFTA a fost dominată de filmul „The Revenant”,  desemnat cel mai bun film.

Alejandro Gonzales Iñárritu a obținut premiul pentru cel mai bun regizor, în timp ce Leonardo Di Caprio a fost desemnat cel mai bun actor în rol principal. Filmul a mai obținut premiile pentru cea mai bună imagine și cel mai bun sunet.

 

Printre cele mai premiate filme s-a numărat  și producția Mad Max: Drumul Furiei, câștigătoare pentru cele mai bune costume, cel mai bun montaj, cea mai bună scenografie  și cel mai bun machiaj.

Anul acesta premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal i-a revenit lui Brie Larson pentru rolul din filmul Room. Ultimul film din seria Star Wars a câștigat premiul pentru cele mai bune efecte vizuale, iar Inside Out  a fost desemnat cel mai bun film de animație.