Confidenţialitate

Testele Covid cu plată au devenit obligatorii pentru toţi angajaţii din Grecia

În Grecia, testele Covid cu plată au devenit obligatorii pentru toţi angajaţii, de la stat și privat, şi pentru elevii nevaccinaţi.

Strategia guvernului de la Atena are rolul de a încuraja vaccinarea anti-Covid, care este deja obligatorie în Grecia pentru personalul sanitar şi cel din centrele de îngrijire a vârstnicilor sau a persoanelor instituţionalizate.

Copiii şi adolescenţii greci au început ieri un nou an școlar; regula care se aplică de acum înainte este ca, în cazul în care nu sunt vaccinați, trebuie să prezinte la venirea la școală un test negativ pentru COVID-19 al cărui cost nu este deloc suportat de stat.

De altfel, ziua începerii anului şcolar coincide în Grecia cu intrarea în vigoare a unor noi măsuri obligatorii pentru persoanele în vârstă de peste 12 ani care nu s-au imunizat anti-COVID-19.

Guvernul grec a instituit testarea obligatorie a tuturor celor care nu s-au vaccinat, indiferent că sunt angajaţi din sectorul public sau privat, elevi sau studenţi. În plus, aceştia trebuie să-şi plătească singuri testele, dar guvernanții au plafonat preţurile la 10 euro pentru testele rapide şi 60 de euro pentru cele PCR.

Angajaţii nevaccinaţi vor trebui să se testeze săptămânal, iar profesorii, studenţii şi elevii cu vârste de peste 12 ani, precum şi lucrătorii din turism, sectorul cultural şi mass-media de două ori pe săptămână.

Guvernul elen a mai decis că în baruri, restaurante şi alte locuri de divertisment, se poate intra doar pe baza certificatului sanitar COVID, care oferă informaţii despre vaccinarea cu schema completă, un test COVID-19 negativ recent sau vindecarea după o infectare anterioară.