Confidenţialitate

Tesla, cea mai valoroasă companie auto din SUA din toate timpurile

Tesla a devenit cea mai valoaroasă companie auto din America, din toate timpurile, după creșterile acțiunilor din ultima perioadă, de 93% în ultimele trei luni. Valoarea de piață a depășit Ford sau General Motors, conform Wall Street Journal.

Acțiunile Tesla au crescut din nou în ședința de marți cu aproape 7 dolari sau 1,5%, în timp ce S&P 500 a scăzut cu aproximativ 0,3%.

Acțiunile companiei au crescut cu 93% în ultimele trei luni și cu aproape 10% până în prezent, peste câștigul de 0,4% al inddicelui DJIA. Câștigurile au făcut din Tesla cea mai valoroasă companie auto din America.

Capitalizarea de piață actuală a Tesla se apropie de 83 de miliarde de dolari și aceasta depășește valoarea maximă a pieței Ford Motor, de aproximativ 81 de miliarde de dolari, stabilită în 1999, potrivit Dow Jones Market Data. Valoarea de piață a Tesla este, de asemenea, mai mare decât cea a General Motors înainte de faliment, a General Motors din prezent sau Fiat Chrysler Automobiles.

Cea mai mare companie din SUA din prezent este Apple, în valoare de peste 1.300 de miliarde de dolari, sau aproximativ 4,3% din valoarea totală de aproape 30.000 de miliarde de dolari a acțiunilor din S&P 500.

De menționat că valorile nu sunt actualizate cu inflația, iar valoarea de piață trebuie ponderată cu valoarea datoriilor pe care companiile le-au avut la un moment dat sau altul.

Indiferent de aceste aspecte, evoluția companiei lui Elon Musk este impresionantă. Antreprenorul a construit în acest secol o companie auto de la zero, companie care acum valorează mai mult decât oricare dintre producătorii auto din Detroit.