Tesla avertizează că epidemia de coronavirus va afecta livrările sale din China

Producătorul de mașini electrice american Tesla avertizează asupra consecințelor cauzate de coronavirus. Pe acest fond, livrările din China ale Modelului 3 al Tesla ar fi întârziate temporar, potrivit unui executiv al companiei, transmite BBC.

Acțiunile companiei au scăzut, astăzi, cu 17% pe bursa americană.

Uriașa fabrică a Tesla din Sganghai, care a fost o investiție de două miliarde de dolari, este văzută ca o parte importantă a ambițiilor de extindere globală a fondatorului companiei, Elon Musk.

Principalii producători de motoare care operează în Asia au declarat că epidemia de coronavirus și măsurile luate împotriva răspândirii acestuia au un impact negativ asupra lanțurilor de aprovizionare.

Tesla intenționează să repornească producția în 10 februarie.

Uzina Tesla are capacitatea de produce 500.000 de mașini electrice pe ani și este cel mai mare proiect industrial cu finanțare externă din istoria Shanghai-ului.

Acțiunile companiei au crescut, în ultimele luni, după profitul înregistrat în octombrie, compania atingându-și obiectivele financiare.

Luna trecută, Tesla a depășit Volkswagen ca valoare de piață, peste pragul de 100 miliarde de dolari. În această săptămână, evaluarea companiei pe bursa americană a trecut de 150 miliarde de dolari.

Astfel, Tesla este a doua cea mai valoroasă companie auto din lume, după Toyota.

China este un important producător de piese auto și, din această cauză, industria auto mondială se confruntă cu perturbări majore din cauza coronoavirusului.

Marți, Hyundai, cel de-al cincilea producător de mașini la nivel mondial, a anunțat că și-a închis toate fabricile din Coreea de Sud, deoarece a rămas fără componente chinezești. Hyundai a mai spus că își propune să reia producția în fabrici la începutul săptămânii viitoare.

Alți producători auto importanți, inclusiv Nissan, Toyota, Honda și Ford, au fost nevoiți să își închidă temporar operațiunile în China.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS