Terciul de ovăz, inamicul astmului şi al colesterolului

Terciurile şi în special cel din ovăz ar trebui incluse în dieta zilnică a fiecărui copil şi adult, sunt de părere nutriţionişti şi medici din Finlanda.

Aceştia susţin că fulgii de ovăz au un efect incredibil de benefic asupra sănătăţii.

Copiii care consumă zilnic fulgi de ovăz sunt de două ori mai puţin susceptibili de a dezvolta astm decât cei care nu mănâncă deloc cereale.

Pentru a diminua riscul de dezvoltare a acestei bolii, precum şi a altor maladii respiratorii e nevoie ca ovăzul să fie inclus în meniul unui copil încă de la vârsta de cinci luni.

Fulgii de ovăz sunt benefici şi pentru adulţi.

Astfel, consumul zilnic la micul dejun scade colesterolul din sânge cu 10%, datorită faptului că ovăzul are pronunţate proprietăţi antiinflamatorii şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar.

Proprietăţi similare le are şi peştele, susţin nutriţioniştii finlandezi.