Confidenţialitate

Terasele din Parcul Herăstrău unde au avut loc petreceri în aer liber, rămase fără autorizație | AUDIO

Primăria Capitalei le-a retras autorizația de funcționare celor două terase din parcul Herăstrău unde sute de tineri s-au adunat aseară, la o petrecere în aer liber.

Nu aveau voie să vândă mâncare, nici măcar la pachet, a spus, la Europa FM, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.

El susține că atribuțiile municipalității sunt limitate în acest caz, deoarece poliția locală se află pe durata stării de alertă în subordinea Ministerului de Interne.

“Am dispus anularea autorizației pentru funcționarea teraselor celor două societăți comerciale a căror inconștiență este fără limită, iar măsurile pe linie de ordine publică și răspundere penală sunt la îndemâna organelor MAI.

Ei nu erau autorizați să vândă mâncare la casă, erau autorizați pentru servire la masă, nu pentru a da mâncare la pachet”, spune oficialul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu spune că polițiștii își vor înteți de duminică controalele la terasele din București:

“Am discutat cu directorul Poliției Mun. București. Vor desfășura activități comune cu Jandarmeria pentru descurajarea acestor fenomene. Este păcat de efortul de investiție pe care toți locuitorii Bucureștiului au făcut-o. Nu suntem în recreație, trebuie să fim responsabili”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reamintim, sute de tineri s-au adunat aseară, la o petrecere, în fața unor terase din Herăstrău, care le-au vândut mâncare la pachet și au dat muzica tare. Tinerii au cântat și au dansat ore în șir, fără să respecte distanțarea, fără să poarte mască sau să țină cont că nu sunt permise adunările mai mari de 3 persoane.

Polițiștii sosiți la fața locului nu i-au putut amenda pe petrecăreți, deoarece nu au baza legală pentru așa ceva. Abia de luni, pot aplica sancțiuni.