Confidenţialitate

Sute de tineri la o petrecere în aer liber în Parcul Herăstrău

Sute de tineri s-au adunat, sâmbătă seara, pentru a participa în Parcul Herăstrău la o petrecere în aer liber.

Un restaurant din parc şi-a reluat activitatea şi a oferit mâncare şi băutură la pachet, dar oamenii au rămas în apropierea localului.

Mai multe imagini postate pe Facebook surprind tineri care stau în picioare, adunaţi în grupuri, la una dintre terasele din parc unde un DJ punea muzică.

La petrecere, nimeni nu a purtat mască, iar între tinerii prezenți respectau regulile privind distanţarea socială.

Poliţiştii şi-au făcut apariţia, dar nu i-au putut amenda pe petrecăreţi pentru că nu aveau bază legală.

Abia de luni pot fi date amenzi celor care încalcă legea privind restricţiile impuse în starea de alertă, în vederea evitării contaminării cu noul coronavirus.

După apariţia agenţilor, restaurantul a anunţat că nu mai vinde mâncare la pachet.

În România, din 15 mai, după 2 luni de izolare, parcurile au fost deschise. În timpul stării de alertă nu mai sunt restricţionate deplasările în interiorul localităţilor însă sunt interzise adunările publice şi mitingurile.

Recomandarea în continuare valabilă este să nu se formeze grupuri mai mari de trei persoane. Totodată, distanţarea şi purtarea măştii sunt obligatorii în spaţiile închise şi recomandate de specialişti în zonele aglomerate, chiar dacă sunt în exterior.

Ministrul Afacerilor Interne le-a transmis, sâmbătă, celor care „se adună în grupuri mari” şi ignoră măsurile de protecţie că acţiunile lor ar putea pune în pericol sănătatea publică, în condiţiile în care pandemia nu s-a încheiat.