Confidenţialitate

Teodor Meleșcanu, audiat la DNA în calitate de martor | AUDIO

Fostul șef al Senatului Teodor Meleșcanu a mers la DNA pentru audieri. A fost chemat de procurorii anticorupție în calitate de martor in dosarul care anchetează de ce, in perioada in care Meleșcanu era ministru de Externe, statul si-a schimbat strategia in dosarul Dragnea vs Romania care se judecă la CEDO.

Fostul ministru de Externe a negat că ar fi intervenit în vreun fel în decizia agentului guvernamental al României la CEDO de a folosi argumente în favoarea lui Liviu Dragnea, în detrimentul statului român.

“Agentul CEDO este numit de guvern și are deplina capacitate să promoveze interesele României, deci nu există niciun fel de cenzură. Niciodată – nici înainte, când erau alții pe această poziție, nici după numirea domnului Mocanu – n-am schimbat o virgulă”, a spus Teodor Meleșcanu.

Procurorii anticorupție au deschis un dosar ce fostul agent guvernamental la CEDO Viorel Mocanu a schimbat apărarea statului în cazul Dragnea vs. România, în perioada în care Meleșcanu era ministru de Externe.

În anul 2017, Liviu Dragnea a deschis la CEDO un proces împotriva statului român prin care spera să obțină apoi la Înalta Curte de Casație și Justiție revizuirea sentinței din Dosarul Referendumul. Agentul guvernamental la CEDO Viorel Mocanu ar fi schimbat strategia Romaniei in acest proces cu aprobarea fostului Ministru de Externe Teodor Meleșcanu, susțin procurorii anticorupție.