Confidenţialitate

Tentativă de asasinare a președintelui Volodimir Zelenski. Suspectul de origine poloneză, plasat în arest | AUDIO

În Ucraina, autoritățile au dejucat o tentativă de asasinare a președintelui Volodimir Zelenki. Suspectul este un polonez care acum se află în arest. Le-a spus anchetatorilor că lucra pentru serviciile de spionaj din Rusia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bărbatul din Polonia s-ar fi oferit să-l asasineze pe președintele Ucrainei, Volodomir Zelenski, în momentul în care ar fi venit în vizită în Polonia, scrie publicația ucraineană Ukrainskaia Pravda.

Acesta a luat legătura cu serviciile secrete militare din Rusia, cărora le transmitea informații legate de securitatea pe un aeroport din sud-vestul Poloniei, în localitatea Jasionka.

În acest dosar, procurorii și ofițerii serviciului de securitate din Ucraina au colaborat cu omologii lor din Polonia și au reușit să adune probe importante și să-l prindă pe suspectul din acest caz.

Reținut pentru că acționa în numele unui servciu de informații străin, bărbatul a fost între timp plasat în arest, după cum a decis Tribunalul districtual din Varșovia.

Opt oameni au murit și 16 au fost răniți după un atac al Rusiei asupra regiunii centrale Dniepropetrovsk

Între timp, pe front, situația din Ucraina este gravă. Opt oameni au fost uciși și 16 răniți, în urma unui atac rusesc în regiunea centrală Dniepropetrovsk. A fost atacată gara din principalul oraș Dnipro și o clădire cu 5 etaje, iar într-o altă localitate au fost lovite mai multe case și doi copii cu vârste de 6 și 8 ani au fost omorâți.

Ucraina a avertizat în ultimele luni că nu mai dispune de arme capabile să doboare dronele rusești, iar secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a atras atenția că este nevoie urgent de un nou ajutor militar pentru Kiev.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Turcia: Cel puțin 3 cutremure au lovit regiunea Tokat. 5 oameni au fost răniți în timp ce încercau să își părăsească locuințele