Confidenţialitate

Turcia: Cel puțin 3 cutremure au lovit regiunea Tokat. 5 oameni au fost răniți în timp ce încercau să își părăsească locuințele

Mai multe cutremure de intensitate diferită au zguduit joi centrul Turciei fără a provoca pagube materiale majore, dar autoritățile au intrat în alertă. În mai multe districte ale regiunii afectate de seisme, guvernanţii au decis să închidă şcolile timp de 24 de ore. Centrele sportive şi-au deschis porțile pentru locuitorii care au preferat să îşi părăsească locuinţele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cel puţin trei cutremure au fost resimţite după-amiaza târziu şi spre seară în regiunea Tokat, între ţărmul Mării Negre şi nordul Anatoliei.

Cel mai puternic seism a avut o intensitate de 5,6 grade, iar în urma acestuia o persoană a fost rănită şi s-au înregistrat pagube materiale, conform unei informări din partea ministrului Sănătăţii.

O agenţia locală de ştiri a raportat cinci răniţi în rândul locuitorilor panicaţi, care încercau să îşi părăsească locuinţele.

Ministrul de Interne turc a declarat că se „monitorizează situaţia”.

Toate cutremurele şi replicile s-au produs la o adâncime de mai puţin de 6 kilometri. Întreaga regiune este situată pe falia Anatoliei de Nord, o zonă deosebit de activă, considerată ca prezentând un risc major de cutremur.

Vă amintim, anul trecut, în februarie, sudul şi sud-estul Turciei au fost afectate de un cutremur violent de 7,4 grade, care a provocat moartea a 56.000 de persoane, potrivit bilanţului oficial.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Iranul nu ar avea niciun plan pentru o ripostă imediată împotriva Israelului, afirmă un oficial al statului