Teleorman Leaks: Mii de facturi, contracte, bilanțuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă și extrase de cont devin publice

Potrivit Rise Project, în valiză s-ar afla și un hard de culoare neagră, în care a fost salvat tot conținutul de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la Tel Drum, precum mii de facturi, contracte, bilanțuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont etc., dar și mii de imagini foto/video de la evenimentele companiei, cu personajele grupării și standardul lor de viață, documente, selfie-uri, capturi de ecran cu discuții.

Informații sensibile din interiorul Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei, în 2017, au fost găsite într-o valiză în zona rurală din Teleorman, de către un localnic. Datele au ajuns la jurnaliştii Rise Project.

Între obiectele din valiză mai este şi o tabletă Samsung P1000 Galaxy Tab din 2010 care i-a aparținut directorului general Tel Drum, Petre Pitiș.
Peste 1000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă și momente de familie au devenit accesibile jurnaliştilor.

În documente apare invocat numele şefului PSD Liviu Dragnea. Valiza conține numeroase copii de pe documente personale ale familiei Dragnea. Un stick de memorie are informații de lucru ale unei șefe de gestiune din Tel Drum, care ar putea incrimina multe persoane importante.

Procurorii DNA n-ar fi avut acces la această valiză atunci când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei, anul trecut, după cum notează Rise Project.

Până la această oră nu există nicio reacție publică din partea autorităților ca urmare a anunțului făcut de jurnaliștii de investigație.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS