Confidenţialitate

TelDrum nu aprobă concursuri de pescuit la Belina, deși Dragnea spunea că oricine poate pescui acolo

O organizație civică susține că firma teleormăneană TelDrum nu i-a permis organizarea unui concurs de pescuit pe insula Belina.

Platforma PACT a făcut acest demers după ce însuși liderul PSD Liviu Dragnea declara că oricine poate merge la pescuit în respectiva zonă.

Reprezentanții organizației ar fi vrut să organizeze weekendul acesta un concurs intitulat ”Prinde peștele cel mare„, la care să participe câteva zeci de persoane.

Firma TelDrum răspunde că nu sunt disponibile atâtea locuri.

 

Reprezentanții platformei PACT ar fi vrut să organizeze în acest weekend concursul de pescuit ”Prinde peștele cel mare”.

Ar fi urmat să participe aproximativ 40-50 de persoane.

Organizația s-a adresat în primă fază Consiliului Județean Teleorman.

Instituția a răspuns însă că balta Belina este închiriată de firma TelDrum – singura care poate aproba organizarea unor astfel de evenimente.

Deoarece proiectul ‘Reabilitarea si valorificarea cadrului natural al zonei Dunarii – Insula Belina – Bratul Pavel, comuna Seaca, judetul Teleorman’ nu a fost implementat, Consiliul Judetean Teleorman nu organizeaza evenimente de pescuit pe Insula Belina. Avand in vedere ca suprafata de teren acoperita de luciu de apa in Insula Belina este inchiriata de SC Tel Drum SA, pentru solutionarea cererii dvs va puteti adresa firmei care a inchiriat“, se arată în răspunsul CJ Teleorman.

Platforma civica si politica de centru-dreapta PACT nu a obtinut de la Tel Drum autorizatia pentru a organiza concursul de pescuit “Prinde pestele cel mare” pe lacul Belina. “(…) societatea noastra nu va poate pune la dispozitie balta Belina pentru organizarea concursului de pescuit sportiv”, se arata intr-un raspuns al Tel Drum, la solicitarea PACT privind autorizatia de organizare a concursului.

Tel Drum argumenteaza, in acest raspuns, că “din cauza configuratiei naturale a malurilor, care permit un numar limitat de locuri de pescuit” pot fi puse la dispozitie doar 10 locuri de pescuit individual, iar in data de 15 octombrie, cand se dorea organizarea concursului, “mai sunt disponibile doar 5 locuri, 5 locuri fiind deja rezervate“.

 

Procurorii DNA susțin că insula Belina a fost trecută de la stat la Consiliul Județean Teleorman – în beneficiul firmei TelDrum.

Liviu Dragnea a fost întrebat, într-o emisiune tv, dacă se poate pescui în acea zonă.

Categoric da..te duci și pescuiești, e foarte simplu” – a fost răspunsul liderului PSD.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.